Er du lige flyttet hjemmefra, og har du intet lært om at lave mad eller i det hele taget begå dig i et køkken? Eller er du blevet skilt, og konen plejede at lave det hele? Så læs med her, hvor vi giver dig tre tips, så du ikke kommer alt for galt afsted, når du begiver dig ud i køkkenet.
I køkkenet lurer mange farer for den, der ikke har sin vante gang der, og der kan opstå decideret farlige situationer, hvis man ikke ved, hvad man laver.
Disse ting, skal du være opmærksom på
Rengøring
Det er vigtigt at holde sit køkken rent og pænt, ikke mindst på grund af de sundhedsmæssige aspekter ved bakterier, skidt og snavs, som potentielt kan gøre dig syg. Sørg for at holde en god hygiejne i køkkenet. Her kan overfladedesinfektion være en hjælp, lige som hyppig udskiftning af karklude og daglig rengøring af flader bør prioriteres.
Arbejdsredskaber
Du bør også sørge for at have de arbejdsredskaber, du skal bruge. Spækbræt, knive, skåle, fade og måske en grillmåtte må du anskaffe dig, hvis de ikke findes i køkkenet allerede.
Holdbarhed
En sidste, men særdeles vigtig ting, at have fokus på i køkkenet, er madvarers holdbarhed. Spis eller drik aldrig noget, der har en helt forkert farve, har pels på eller lugter dårligt. Sørg for kun at købe det, du ved du kan spise, og sørg for at få det spist. Ryd jævnligt op i køleskabet og smid ting ud, der er blevet for gamle. Det sker dog ofte, at madvarer sagtens kan spises, selvom sidste salgsdato er overskredet, men hvis du er i tvivl så snus til varen og se på den. Er du i tvivl, skal den ud.
Med disse enkle råd er du klar til at indtage dit køkken.