You are currently viewing 10 fejl folk begår når de vil til at spise sundere

10 fejl folk begår når de vil til at spise sundere

1. Ikke planlægning på forhånd

En af de største fejl, som folk begår, når de ønsker at spise sundere, er ikke at planlægge i forvejen. Hvis du ikke planlægger dine måltider og snacks på forhånd, er det meget nemt at træffe usunde valg, når du er sulten. Sørg for altid at have sunde madmuligheder til rådighed, så du kan træffe gode valg, når sulten melder sig.

2. Ikke at være forberedt

En anden fejl, som folk begår, er ikke at være forberedt med sunde madmuligheder, når de er væk hjemmefra. Hvis du er konstant på farten, er det vigtigt at pakke snacks og måltider, der er nærende og nemme at spise på farten. Ellers ender du sandsynligvis med at købe usunde færdigretter.

3. Spring måltider over

Skidet er af flere grunde en dårlig idé at købe måltider. For det første kan det føre til overspisning senere på dagen. For det andet falder dit blodsukker, når du springer måltider over, og du kan føle dig træt og gnaven. For det tredje kan det at springe måltider over sænke dit stofskifte. Det er vigtigt at spise regelmæssige måltider for at holde din krop fyldt med brændstof og effektiv.

4. Spiser for meget forarbejdet mad

Forarbejdede fødevarer har ofte et højt indhold af kalorier, fedt og sukker, men et lavt indhold af næringsstoffer. De kan også indeholde usunde tilsætningsstoffer. Hvis du forsøger at spise sundere, er det vigtigt at begrænse dit indtag af forarbejdede fødevarer. Vælg i stedet hele fødevarer som f.eks. frugt, grøntsager, fuldkorn, magert protein og sunde fedtstoffer.

5. Spise ude for ofte

Det er praktisk at spise ude, men det kan også være meget usundt. Restaurantmåltider har ofte et højt indhold af kalorier, fedt og natrium. Hvis du ofte spiser ude, indtager du sandsynligvis flere kalorier, end du ville gøre, hvis du lavede mad derhjemme. Hvis du vil spise sundere, skal du begrænse dine restaurantmåltider til lejlighedsvise godbidder og fokusere på at lave sunde måltider derhjemme.

6. Du læser ikke fødevaremærkaterne

Mange mennesker begår den fejl, at de ikke læser fødevaremærkaterne, når de handler ind. Fødevareetiketter kan dog være en stor hjælp til at træffe sunde valg. Fødevareetiketter giver oplysninger om kalorieindholdet, fedtindholdet, natriumindholdet og andre vigtige næringsstoffer. Tag dig tid til at læse fødevaremærkningerne, så du kan træffe informerede valg om de fødevarer, du spiser.

7. Du spiser for meget

En af de største fejl, folk begår, når de forsøger at spise sundere, er at spise for meget mad. Bare fordi noget er sundt, betyder det ikke, at du skal spise så meget, som du har lyst til. Når det kommer til portionsstørrelser, er mindre ofte mere. Vær opmærksom på portionsstørrelser, og spis kun det, du har brug for. Har du svært ved at styre dette, kan sense aftensmad måske være en god fremgangsmåde for dig.

8. Du snacker for meget

Snacks kan være en sund del af din kost, men det er vigtigt at vælge sunde snacks. Alt for ofte griber folk efter usunde junkfoodprodukter, når de har brug for en snack. Hvis du ønsker at spise sundere, skal du vælge snacks med et højt indhold af næringsstoffer og et lavt kalorieindhold, f.eks. frugt, grøntsager eller fuldkorns-crackers.

9. Du drikker for meget

Alkohol er fuld af tomme kalorier og kan hurtigt afspore dine bestræbelser på at spise sundt. Hvis du ønsker at spise sundere, er det vigtigt at begrænse dit alkoholindtag. Vælg lette øl eller vin, og undgå sukkerholdige blandede drikkevarer.

10. Du er ikke tålmodig

Det tager tid og kræfter at spise sundere, og det er vigtigt at være tålmodig. Det er normalt ikke realistisk eller bæredygtigt at foretage store ændringer fra den ene dag til den anden. Fokuser i stedet på at foretage små ændringer, som du kan holde fast i over tid. Husk, at sund kost er en rejse og ikke et mål, og fokuser på at tage små skridt hver dag for at forbedre din kost.